Micro-immunotherapie

Concept:

Micro-immunotherapie is een therapie die gericht is op het herstellen van de juiste communicatie tussen de cellen van het immuunsysteem. Het gebruikt dezelfde boodschappers als het immuunsysteem om het lichaam te helpen zijn natuurlijk afweervermogen tegen de agressors te herwinnen of om de reactie te verminderen wanneer deze te excessief is.

De therapie kan erg nuttig zijn bij ziekten, acuut of chronisch, gerelateerd aan een onevenwichtig van het immuunsysteem. De te behandelen ziekten kunnen infectieus, oncologisch of auto-immuun zijn. Deze therapie is compatibel met andere behandelingen omdat het nooit het immuunsysteem vervangt.

Micro-immunotherapie kan zowel preventief als curatief worden gebruikt. Aangezien elke patiënt zijn eigen immuunsysteem heeft, kan elke patiënt verschillend reageren op deze behandeling. Als er reacties zijn, zijn deze meestal niet ernstig.

Dosering en wijze van toediening:

De behandeling is relatief lang omdat het immuunsysteem veel tijd nodig heeft om te reageren. De complexiteit verhindert dat het op een snelle en diepgaande manier reageert. Dit betekent dat de gemiddelde behandeling 3 tot 9 maanden duurt, zo niet meer.

De behandeling bestaat uit het nemen van eiwitten in zeer lage doses, die overeenkomen met de eerste verdunningen gebruikt door homeopathie. De moleculen worden op een homeopathische drager gezet namelijk xylitol korrels. Deze korrels worden sublinguaal (onder de tong) ingenomen.

De remedies worden in een specifieke volgorde genomen, dit om de natuur van het lichaam zoveel mogelijke te imiteren. De gebruikte verdunningsniveaus en de actieve ingrediënten kunnen daarom binnen eenzelfde formule variëren. De volgorde van inname is dus zeer belangrijk.

Vervaardiging van micro-immunotherapeutische remedies en verdunningen:

Micro-immunotherapeutische formules gebruiken een breed scala van immunocomponenten (hormonen, cytokinen, neuromediatoren, interleukines (ILx), RNA, Interferon, …) die “boodschappers” worden genoemd. Deze worden in lage concentratie bereid met een verdunnings- dynamiserend proces, dat voor een goede tolerantie zorgt.

OPENINGSUREN

Apotheek

Maandag-Vrijdag 9:00 – 18:30

Labo

Maandag-Vrijdag
9:30 – 12:30
13:30 – 17:30

LOCATIE