Bio-Immun-Genetica

Bio-Immun-Genetica

De spectaculaire ontwikkeling van de moleculaire biologie heeft ons in staat gesteld om de details te leren kennen van de immunologische en genetische processen die aan de oorsprong van chronische ziekten liggen. Het is een echte revolutie voor de geneeskunde: we zijn overgegaan van het analyseren van de ziekte van het orgaan naar die van de cel. De oorsprong van de ziekte moet in de cel worden gezocht: in de cytoplasmatoleculen, in de kern of in de mitochondriën.

Immunologie en epigenetica zijn de basis voor het verklaren van de ziekte.

Met de tot nu toe bereikte wetenschappelijke kennis is handelen voor regelgevende doeleinden essentieel voor elke therapeutische benadering. Dat is de basis van de Bio-Immuno-genetische geneeskunde: de implementatie van middelen omdat de cel zijn zelfregulatie kan herstellen.

Dit heeft niets te maken met de manipulatie van het genoom of de genen. De Bio-Immuno-genetische geneeskunde reguleert de expressie van informatie die door de genen wordt verstrekt, om ze weer op weg te helpen naar een gezonde situatie.

De therapeutische middelen van BI(G)MED worden in principe gevormd door interfererende cytokines en RNA in “ultra lage” doses, in het bereik van  nanogrammen. Het resultaat is nanobiotherapie, zonder ongewenste bijwerkingen, omdat het het model van moleculaire distributie en expansie volgt,  in de intra- en extracellulaire omgeving.

Het werkingsgebied van BI(G)MED omvat de meeste gezondheidsaandoeningen:

  • Ontstekingen, vooral die van auto-immuun oorsprong

Infecties van bacteriële, virale of schimmels van chronische aard 

  • Oncologie
  • Cardiovasculair 
  • Metabool 
  • Degeneratie in alle mogelijke vormen: spijsvertering, neurologische, etc.
  • Allergien

OPENINGSUREN

Apotheek

Maandag-Vrijdag 9:00 – 18:30
Zaterdag 10.00 – 13.00

Labo

Maandag-Vrijdag
10:00 – 12:30
14:00 – 17:00

LOCATIE